Nastavak besplatne škole košarke za osnovce

U nastojanjima da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, i u ovoj školskoj godini organizovala je besplatnu školu košarke za učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola sa područja Centra. Nakon završetka raspusta 11. februara nastavljena je škola košarke, a ovaj projekat Općina Centar podržala je sa 5.000 maraka.
Nastavak besplatne škole košarke za osnovce

Osnovni cilj projekta je da se putem različitih sadržaja i elemenata košarkaške igre utiče na razvoj takmičarskog duha, te na jačanju volje, upornosti i odlučnosti kod djece. Navedeni projekat će trajati do 31. maja 2016. godine, a treninzi se odvijaju u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10) dva puta sedmično, ponedjeljkom i četvrtkom u terminu od 15 do 16 sati, pod vodstvom stručnih nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

 

Zainteresovani učenici sa područja općine Centar mogu se prijaviti za učešće u školi košarke putem osnovnih škola, a predškolska djeca putem JU „Djeca Sarajeva“.