Za održavanje cesta u općini Centar planirano 2,5 miliona KM

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je potpisao okvirne sporazume za izvođenje radova na izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Centar u periodu od 2015. do 2017. godine.
Za održavanje cesta u općini Centar planirano 2,5 miliona KM

Prvi sporazum je potpisan sa građevinskom firmom ''Grakop'' iz Kiseljaka. U ime ove firme sporazum je potpisao direktor Šukrija Melezović. Sporazumom se ''Grakop'' obavezuje da će održavati saobraćajnice na području sedam mjesnih zajednica Centra: Betanija-Šip, Ciglane-Gorica, Donji Velešići, Koševsko brdo, Marijin dvor-Crni vrh, Pionirska dolina-Nahorevo i Soukbunar.

 

Drugi okvirni sporazum za redovno održavanje lokalnih i nekategorisanih ulica načelnik Bećirević je potpisao sa direktorom firme ''Bosman'' d.o.o. Sarajevo Sunijom Jahićem. Ova firma će biti zadužena za lokalne i nekategorisane ceste na području sljedećih mjesnih zajednica: Bardakčije, Breka-Koševo II, Džidžikovac-Koševo I, Hrastovi-Mrkovići, Mejtaš-Bjelave, Park-Višnjik, Skenderija-Podtekija i Trg oslobođenja-Centar.

 

Na osnovu potpisanih sporazuma, izvođači radova se obavezuju da će radove izvoditi u skladu sa usvojenom projektnom dokumentacijom, odredbama Zakona o cestama Federacije BiH, Pravilnikom o održavanju javnih cesta, te u skladu sa važećim tehničkim propisima i standardima.

 

Za  izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta u 2016. godini planirano je u budžetu Općine Centar 1.630.000 KM, a za nekategorisane ceste 910.000 KM.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti