Općina Centar finansira osnivanje i razvoj biznisa mladih

Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar Sarajevo razmatrala je pristigle projekte po Javnom pozivu za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima budžeta Općine Centar Sarajevo.
Općina Centar finansira osnivanje i razvoj biznisa mladih

Naime, na osnovu Odluke o poticaju zapošljavanja mladih iz sredstava budžeta Općine Centar, koju je jednoglasno usvojilo Općinsko vijeće Centar, objavljen je javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata namijenjenih razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih, a trajao je 60 dana.

 

Nakon što su obrađeni svi pristigli projekti, Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar Sarajevo jednoglasno je donijela odluku da na intervju i prezentaciju poslovnih planova pozove 12 kandidata čiji je kvalitet biznis plana ostvario iznad 60 bodova, a to su Hasan Agić, Senad Borozan, Eldar Bošnjak, Admir Dugalija, Irma Efendić, Haris Ibrulj, Ena Imamović, Maja Jačević, Kenan Kapidžić, Nasuf Krupalija, Faris Nikšić i Igor Ostović.

 

Datum, vrijeme i mjesto održavanja intervjua i prezentacije biznis planova će biti naknadno objavljeni na web stranici Općine Centar Sarajevo www.centar.ba

 

Cilj donošenja pomenute odluke je poticaj poduzetništvu i samozapošljavanju nezaposlenih mladih osoba starosti do 35 godina sa područja općine Centar i to kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa. Dodjela bespovratnih finansijskih sredstava budućim mladim poduzetnicima u skladu je sa usvojenom Strategijom prema mladima općine Centar i Akcionim planom.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti