Okončan projekat „Rekreacija za osobe treće životne dobi“

Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar Sarajevo, uspješno je realiziran projekat „Rekreacija za osobe treće životne dobi“. Pomenuti projekat je realiziran u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“, a za ovu namjenu iz budžeta središnje gradske Općine izdvojeno je 4.280 KM.
Okončan projekat „Rekreacija za osobe treće životne dobi“

Projekat je bio namijenjen populaciji treće životne dobi i penzionerima sa područja općine Centar. Cilj je bio poboljšati zdravstveni status osoba treće životne dobi, snagu, izdržljivost, bolju ravnotežu, pokretljivost zglobova i fleksibilnost mišića, kardiovaskularni sistem, te prevenirati osteoporozu kod žena.

 

Termini za vježbanje održavali su se tri puta sedmično u sportskoj sali FIS-a, a učešće u projektu uzelo je 55 osoba treće životne dobi. Održano je 80 treninga koje su vodili stručni nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

 

 

Da Općina Centar nastavlja brigu o osobama treće životne dobi pokazuje i nedavno otvoreni Centar za zdravo starenje u čije uređenje i opremanje je Općina uložila pola miliona konvertibilnih maraka. Iako nema nedležnost u toj oblasti, Općina Centar godinama izdvaja novac za kupovinu lijekova za najugroženije penzionere, finansira projekt kućnih posjeta starim i bolesnim, za više od 300 penzionera daje novčanu pomoć svakog mjeseca za kupovinu osnovnih životnih namirnica...

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti