U Općini Centar organizovana dobrovoljna akcija darivanja krvi

Služba za opću upravu Općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije BiH u četvrtak 4. februara 2016. godine u prostorijama Općine zajednički su organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi.
U Općini Centar organizovana dobrovoljna akcija darivanja krvi

Ovoj akciji su se odazvali uposlenici koji su željeli svojim humanim gestom iskazati solidarnost u spašavanju tuđih života.

 

 

-Akcije dobrovoljnog darivanja krvi, koje tradicionalno realizujemo posljednjih nekoliko godina imaju za cilj, osim popunjavanja rezervi krvi, također i podizanje svijesti kod građana o značaju dobrovoljnog darivanja krvi. Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH dva puta godišnje organizuje ovakve akcije na području cijele Federacije BiH. U periodu januar-februar obilazimo firme, dok u periodima mart-april i septembar-oktobar akcije dobrovoljnog darivanja krvi organizujemo po školama i fakultetima. Koliko god nam se dobrovoljaca javi za darivanje krvi mi smo zadovoljni, kazao je dr. Faruk Bradarić.

 

 

Prije nego što su dobrovoljno uposlenici Općine Centar dali krv određena im je krvna grupa, nivo hemoglobina u krvi, te im je izmjeren krvni pritisak.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti