Disciplinskom centru za maloljetnike donirano 5.000 maraka

U prostorijama Općine Centar Sarajevo potpisan je protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 5.000 KM koje su iz budžeta Općine dodijeljene Kantonalnoj javnoj ustanovi „Disciplinski centar za maloljetnike.''
Disciplinskom centru za maloljetnike donirano 5.000 maraka

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime Disciplinskog centra to je učinio direktor Nermin Mušikić. Disciplinski centar za maloljetnike je ustanova otvorenog tipa i počela je sa radom u maju 2012. godine.

 

U ime načelnika Bećirevića protokol su Mušikiću uručili Osmo Babić, pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica i Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za finansije.

 

Mušikić je kazao da će pomenuta sredstva biti iskorištena kao podrška projektu dnevnog boravka za resocijalizaciju mladih i obnovu inventara.

-Želim izraziti veliku zahvalnost Općini Centar i načelniku Bećireviću jer zaista ova Općina je jedna od rijetkih koja ima sluha za djecu sa ovakvom vrstom problema. Godinama unazad Općina Centar finansijski pomaže naš rad, a uvjereni smo da će se ovakav vid saradnje nastaviti i u budućnosti, naglasio je Mušikić.

 

Pitanje maloljetničke delinkvencije tiče se svih nas, a dok mnogi drugi šutke zaobilaze ovaj problem, Općina Centar predvođena načelnikom Bećirevićem iz budžeta izdvaja sredstva kako bi doprinijela rješavanju ovog problema.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti