Općina Centar donirala 5.000 maraka KJU „Porodično savjetovalište Kantona Sarajevo“

Načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević potpisao je protokol o donaciji finansijskih sredstava KJU „Porodično savjetovalište“ sa direktorom ove ustanove Senadom Alićem. Kako je definisano protokolom Općina Centar će iz svog budžeta izdvojiti iznos od 5.000 KM koje će KJU „Porodično savjetovalište“ iskoristiti za nabavku računarske i druge tehničke opreme.
Općina Centar donirala 5.000 maraka KJU „Porodično savjetovalište Kantona Sarajevo“

U ime načelnika Bećirevića protokol su Aliću uručili Osmo Babić, pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica i Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za finansije.

 

Općina Centar je i ranije pomagala rad KJU „Porodično savjetovalište“ i, kako je kazao direktor Alić, jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja ima senzibilitet da pomaže rad ove ustanove.

 

-Zahvaljujem se načelniku Bećireviću i Općinskom vijeću koji su pokazali veliko razumijevanje za naše potrebe. Donirana sredstva ćemo iskoristiti za nabavku računarske i druge tehničke opreme što će nam uveliko olakšati rad. Ova ustanova već godinama usko sarađuje sa svim osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo po pitanju primarne i sekundarne zaštite, a obzirom da je Općina nedavno otvorila vrata Centra za zdravo starenje namjeravamo da ostvarimo saradnju realizirajući zajedničke projekte, istakao je Alić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti