Veliki broj zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć podneseno u Općini Centar

Tokom januara 2016. godine putem Protokola Općine Centar na adresu Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica korisnici su podnijeli 180 zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć. Nadležna općinska služba je već obradila oko 107 pristiglih zahtjeva.
Veliki broj zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć podneseno u Općini Centar

–S obzirom na veliki broj pristiglih zahtjeva i da se radi u većini slučajeva o novim zahtjevima za odobrenje jednokratne pomoći potrebno je da socijalni radnici naše službe, pored ostalog, obave i terensku posjetu s ciljem utvrđivanja socijalnog statusa porodice koja je podnijela zahtjev, što je jedan od uslova za utvrđivanje visine jednokratne novčane pomoći. Stoga molimo naše građane da budu strpljivi i da ne ometaju voditelje postupka svakodnevnim dolascima ili telefonskim pozivima, jer činimo sve napore da tokom ovog mjeseca završimo sa obradom svih pristiglih zahtjeva, kazao je Osmo Babić, pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica Općine Centar.

 

Za sve odobrene zahtjeve, u skladu sa Pravilnikom o raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe, na adresu stanovanja biće dostavljeni zaključci o isplati sredstava zajedno sa primjerkom uplatnice kao dokaz da su sredstva uplaćena na račun podnosioca zahtjeva.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti