Urnebesna monodrama „Mora od odmora“ na sceni Centra za kulturu

Javna ustanova Centar za kulturu Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, u subotu 30. januara 2016. godine organizuje izvođenje monodrame „Mora od odmora“, koju igra bosanskohercegovački glumac mlađe generacije Rijad Gvozden. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra za kulturu (Jelića 1) sa početkom u 20 sati.
Urnebesna monodrama „Mora od odmora“ na sceni Centra za kulturu

Gvozden u monodrami tumači čak devet likova, od uloge muža, oca i supruge, do prodavača s Jadrana. „Mora od odmora“ ne sadrži vulgarnosti, originalna je i atipična.

 

Naime, monodrama predstavlja humorističnu ispovijest supruga koji se vratio s mora tri puta umorniji nego što je bio kad je krenuo na odmor. Na beskrajno duhovit način ispričana je priča o odmoru koji se kroz prizmu supruga i oca pretvara u svoju suprotnost, umor, znoj i patnju. Komični konflikti supružnika zbog suvišnih krpica, različitih interesovanja, trošenja novca, istinski će nasmijati publiku. Suprug i otac štedi svaku marku, na odmoru se osjeća kao na baušteli, gunđa, ali i izvršava obaveze. Monodrama obiluje sa mnogo detalja koji su prisutni na godišnjem odmoru, duhovitih originalnih poređenja. Konačni ishod je potreba za odmorom nakon odmora.

 

Autor teksta i režiser je Esmir Salihović, kostimografiju i scenografiju potpisuje Elmedina Salihović, a grafički dizajn Majo Pavlović.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti