Prijem osam novih volontera u Općini Centar

U Općini Centar, 28. januara 2016. godine, upriličeno je potpisivanje ugovora sa osam mladih osoba sa fakultetskim diplomama kojima je pružena mogućnost da narednu godinu dana volontiraju u općinskim službama.
Prijem osam novih volontera u Općini Centar

Prilikom potpisivanja ugovora volonteri su upoznati sa njihovim pravima i obavezama tokom volontiranja u Općini Centar. Za volonterski rad, volonteri imaju pravo na novčanu naknadu u iznosu od 35 posto najniže plate u Federaciji BiH koja je utvrđena za visoku stručnu spremu.

 

Ovi mladi ljudi nisu krili zadovoljstvo i zahvalnost prilikom i mogućnošću da steknu prvo radno iskustvo.

 

-Konačno mi se pružila prilika da završim volonterski staž i na tome sam veoma zahvalan Općini Centar koja mi je omogućila da kroz godinu dana koje ću ovdje provesti, naučim nešto novo i naravno da lakše dođem do posla, kazao je Vedad Đozo.

 

Selma Muharemović, saobraćajni inžinjer prilikom potpisivanja ugovora nije krila svoje oduševljenje što je dobila priliku da volontira u Općini Centar.

 

-Ovo mi znači mnogo i u nadam se da ću u narednih godinu dana opravdati ukazano povjerenje. Zahvalna sam Općini Centar koja mi je pružila priliku obavim volonterski staž u općinskim službama i radujem se svemu što ću ovdje naučiti, naglasila je Selma.

 

Općina Centar od 2001. godine pruža priliku mladim osobama da steknu prvo radno iskustvo koje će im pomoći u pronalasku stalnog zaposlenja, a dosad je volonterski staž obavilo preko 500 mladih.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti