Ajnadžić ugostio pobjednike turnira „Fudbalom za prijateljstvo u općini Centar“

Općina Centar Sarajevo ne odustaje od svoje dugogodišnje tradicije finansiranja projekata iz oblasti sporta, kulture i obrazovanja. Udruženje mladih aktivista „G-7“ zahvaljujući finansijskoj podršci središnje sarajevske Općine, uspješno je realiziralo projekat koji nosi simboličan naziv „Fudbalom za prijateljstvo u općini Centar“.

Delegacija Općine Centar koju je predvodio predsjedavajući Vijeća prof. dr. Nedžad Ajnadžić ugostila je predstavnike pomenutog Udruženja, te pobjednike fudbalskog turnira koji je organizovan uz finansijsku podršku Općine.

 

-Zahvaljujući Općini Centar uspjeli smo realizirati ovaj projekat. Od 15 mjesnih zajednica koliko ih gravitira na području Općine Centar uspjeli smo u njih osam organizirati ekipe i održati turnir u fudbalu koji je bio dio projekta „Fudbalom za prijateljstvo u općini Centar“. Turnir je trajao sedam dana, a svaki dan su odigrane po dvije utakmice. Pobjednik turnira je ekipa MZ „Koševsko brdo“. S obzirom da ništa od navedenog ne bi bilo moguće bez podrške Općine, naša želja je bila da zajedno sa predstavnicima Općine dodijelimo pobjednički pehar i simbolične nagrade pobjednicima, istakli su iz Udruženja.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je gostima poželio dobrodošlicu i naglasio da Općina Centar uvijek ima sluha i volje za ovakve aktivnosti, te da će i u narednom periodu podržavati rad Udruženja.

 

-Općina Centar je zagovornik omogućavanja ambijenta u kojem će mladim ljudima stvarati pretpostavke da se kompetentno takmiče u stvarima od kojih svi imamo koristi, a to su sport, nauka, kultura, historija... U tom smislu podržavamo i potičemo sve procese koji doprinose jačanju specifične težine čovjeka koja se ogleda u onim vrijednostima koje trajno ostaju, a to su prije svega znanje i sposobnosti, kazao je Ajnadžić.

 

Prijemu su prisustvovali i vijećnici Amer Kapo, Eso Tucaković, Mustafa Mulić i Dževad Topić, a tom prilikom pohvalili su aktivnosti Udruženja i iskazali želju da se ovakav vid saradnje nastavi. Na kraju je pobjedniku turnira uručen pehar i simbolične nagrade.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti