Revizija projekta Procjene ugroženosti i Plana zaštite od požara

U Općini Centar Sarajevo u utorak 11. augusta 2015. godine potpisan je ugovor između Općine i „Tehnosigurnosti“ o pružanju usluga revizije projekta Procjene ugroženosti i Plana zaštite od požara.
Revizija projekta Procjene ugroženosti i Plana zaštite od požara

Izradu planskih dokumenata ovog Ugovora, za potrebe Općine Centar, izvršio je „Institut za zaštitu, ekologiju i obrazovanje“ iz Tuzle.

Prema riječima direktora „Tehnosigurnosti“ Abdulaha Fišekovića, sigurnost je na prvom mjestu, tako da se i prema samom planu izrade dokumenata mora pristupiti sa velikom dozom ozbiljnosti.  

-Svaki projekat i elaborat podliježe reviziji. Neovisno tijelo treba da pregleda urađeni projekat. U ovom slučaju riječ je o planu zaštite od požara na teritoriji općine Centar.  Mi kao ovlašteno preduzeće imamo tu mogućnost da pregledamo projekat, vidimo da li ima nepravilnosti i da se na kraju ocijeni da li je sve uredu. Ovo je također posao na kojem rade najmanje četiri inžinjera tehničke struke mašinske, elektro, građevinske i jedan hemičar. Oni timski pregledaju i ocijene projekat, a rok za to je trideset dana. Međutim, vjerujem da će projekat biti i ranije završen, rekao je Fišeković.

Općina Centar je za usluge revizije ovog planskog dokumenta izdvojila 2.925 maraka. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti