Slaven Kovačević primio predstavnice ''Kuće ljudskih prava''

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević primio je 24. juna 2015. godine u Općini Centar predstavnike Kuće ljudskih prava sa sjedištem u Oslu, Mariu Dale (Mariu Dahle), izvršnu direktoricu, Daivu Petkevičiute, administrativnog i finansijskog menadžera, te Sanju Sarnavka, predsjednicu Upravnog odbora Kuće ljudskih prava Zagreb.
Slaven Kovačević primio predstavnice ''Kuće ljudskih prava''

Povod ove posjete je produženje saradnje i izmirivanje dosadašnjih finansijskih obaveza prema Općini Centar za zakup poslovnog prostora u Ulici Dola 1, koji koristi ova nevladina organizacija.

 

Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za privredu i finansije je kazao uvaženim gošćama da je Općina Centar u duhu dobre saradnje sa njihovom organizacijom  dala na korištenje općinski poslovni prostor pod povoljnim uvjetima, te je priznala dio sredstava koje je ova organizacija uložila u obnovu prostora kojeg koriste od 2011. godine.

 

Osim o pravnim i ekonomskim pitanjima koja se odnose na buduću saradnju, Maria Dale je domaćine upoznala o osnovnim elementima sistema funkcionisanja  Kuće ljudskih prava, koja okuplja druge nevladine organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava.

 

-Drago mi je što se Kuća ljudskih prava iz Osla u Norveškoj, kao eminentna nevladina organizacija svjetskog karaktera, odlučila da zadrži svoj ured u Sarajevu koji je na području općine Centar. Današnji sastanak smo posvetili tome da obnovimo zahtjev za produžetak ugovora za korištenje općinskog poslovnog prostora i uspjeli smo postići dogovor i razriješili sve nedoumice oko nastavka međusobne saradnje. Očekujem da će ova organizacija nastaviti rad na zaštiti ljudskih prava građana općine Centar i šire, jer smatram da oni doprinose povećanju stepena pravne sigurnosti naših građana kroz intervencije koje mogu uraditi u okviru njihovih nadležnosti – kazao je Kovačević.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti