Okončano uređenje dijela Ulice Stjepana Tomića

Krajem protekle sedmice obilježavanjem vertikalne signalizacije za 24 parking mjesta na dijelu Ulice Stjepana Tomića ispred ulaza u Klinički centar na Koševu okončani su radovi na uređenju tog dijela saobraćajnice koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici ''Park-Višnjik''.
Okončano uređenje dijela Ulice Stjepana Tomića

Projekt uređenja dionice dužine 140 metara između izlaza za vozila iz Klinike urgentne medicine do Gradskog groblja ''Lav'' finansirala je Općina Centar sa gotovo 80.000 KM.

 

Na početku radova uklonjen je stari oštećeni sloj asfalta sa kolovoza i trotoara, kao i oštećeni betonski ivičnjaci. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, koje su jedan od glavnih uzročnika oštećenja saobraćajnice, postavljeno je 40 metara odvodnih plastičnih cijevi sa novim slivnikom. Urađena je nivelacija šibera za vodu i postojećeg šahta. Nakon postavljanja tamponskog sloja ugrađeno je sa obje strane ulice 270 metara novih betonskih ivičnjaka i položeno 1.400 m2 asfalta duž kolovoza i trotoara. Saobraćajnica je sada na tom dijelu proširena na sedam metara, dok je trotoar širok 1,35 metara.

 

Radove je izvela građevinska firma ''Bosman'', a za nadzor je bila zadužena firma ''Coning'' iz Sarajeva.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti