Učenici OŠ ''Nafija Sarajlić'' pobjednici nogometnog turnira

Povodom obilježavanja Dana Općine Centar (koji traju od 2. do 9. maja) odigrane su 5. maja 2015. godine na igralištu FIS-a (Mis Irbina 10) polufinalne i finalne utakmice nogometnog turnira za učenike 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
Učenici OŠ ''Nafija Sarajlić'' pobjednici nogometnog turnira

Tradicionalno sportsko takmičenje koje organizuje Općina Centar, a realizira Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju počelo je 1. aprila utakmicama prvog kola. Poslije pet odigranih kola i 25 utakmica, u polufinale su se plasirale četiri najbolje ekipe. U polufinalnim susretima ekipa škole ''Nafija Sarajlić'' pobijedila je nogometaše OŠ ''Safvet-beg Bašagić'' rezultatom 2:0, a ekipa Osnovne škole Katoličkog školskog centra savladala je nogometaše OŠ ''Alija Nametak'' također rezultatom 2:0.

 

Pobjednik turnira i titulu najbolje nogometne ekipe osvojila je OŠ ''Nafija Sarajlić'' koja je u finalu savladala ekipu OŠ Katoličkog školskog centra rezultatom 4:1. Treće mjesto je osvojila ekipa OŠ ''Safvet-beg Bašagić'' koja je pobijedila vršnjake iz škole ''Alija Nametak'' rezultatom 4:2.

 

Najuspješnijim ekipama medalje je uručila direktorica Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Jasmina Polić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti