Općina Centar donirala opremu za pripadnike Prve policijske uprave

U prostorijama Prve policijske uprave – Policijske stanice Centar na Marijin Dvoru (Augusta Brauna 5) načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Predrag Kurteš potpisali su 6. maja 2015. godine ugovor o davanju na korištenje opreme za čiju nabavku je Općina Centar izdvojila 30.900 KM.
Općina Centar donirala opremu za pripadnike Prve policijske uprave

Riječ je o najsavremenijoj taktičkoj opremi za pripadnike Jedinice za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, koja djeluje u okviru Policijske stanice Centar.

 

Načelnik Bećirević je istakao kako ovo nije prvi put da Općina Centar izdvaja novac za opremanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo te da će i u narednom periodu biti planirana budžetska sredstva za tu namjenu. 

 

Dobru saradnju Općine Centar i Ministarstva unutrašnjih poslova KS pohvalio je i ministar Kurteš.

 

-Zahvaljujem se Općini Centar i načelniku Bećireviću na donaciji. Ova lokalna zajednica nam je i ranije donirala vrijednu i kvalitetnu opremu, a sve sa ciljem podizanja nivoa sigurnosti svakog našeg građanina- naglasio je Kurteš.

 

U opremi koju je Općina Centar dala na korištenje Prvoj policijskoj upravi nalaze se taktičke pantalone, zimske jakne, taktičke košulje dugih i kratkih rukava, zimske kape, rukavice, prsluci sa dodacima, potkape, odijela, kacige i pancirni prsluci.

 

Policijski komesar Kantona Sarajevo Vahid Ćosić kazao je da je donirana oprema izrađena od najsavremenijih i najkvalitetnijih materijala.

 

-Ovakvu opremu koriste sve policijske agencije, kako u BiH, tako i u regiji i šire. Namijenjena je da zaštiti sve vitalne dijelove tijela. Sa takvom opremom policijski službenici mogu obaviti sve zadatke koji se pred njih postavljaju kada je u pitanju kontrola nemira i osiguranje javnih skupova. Općina Centar i načelnik Bećirević uvijek su nam pružali podršku više od drugih lokalnih zajednica- istakao je Ćosić.

 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pomoćnik načelnika Općine Centar za civilnu zaštitu Vahid Bećirević i načelnik Prve policijske uprave KS Fahrudin Halač.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti