Obnova ''zebri'' na 300 pješačkih prelaza u Centru

S ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju Općina Centar je pokrenula veliki projekt obnove horizontalne signalizacije na ulicama na njenom području. Projekt je započeo u srijedu, 29. aprila 2015. godine.
Obnova ''zebri'' na 300 pješačkih prelaza u Centru

 

Tim povodom su predstavnici Općine Centar obišli lokaciju u Kranjčevićevoj ulici gdje su radnici građevinske firme ''Grakop'' radili na ponovnom ocrtavanju pješačkih prelaza.

 

-Općina Centar je angažovala dvije građevinske firme ''Grakop'' i ''Bosman'', sa kojima ima potpisan ugovor za održavanje lokalnih i nekategorisanih cesta, i pokrenula ovaj infrastrukturni projekt s ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju, posebno pješaka. Planirano je da se tokom narednog perioda na 144 lokalne saobraćajnice obnovi više od 300 pješačkih prelaza. Ovdje se radi o saobraćajnicama nad kojima je Općina Centar preuzela nadležnosti upravljanja od Kantona Sarajevo– kazao je tokom današnjeg obilaska radova Mustafa Resić, savjetnik načelnika Dževada Bećirevića.

 

U budžetu Općine Centar za 2015. godinu planiran je iznos od 2.675.000 KM za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Centar.

 

Sa Resićem su također bile prisutne Đenita Bogunić-Kešelj i Nedžmija Muhamedbegović iz općinske Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove koja vodi ovaj projekt.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti