Obilježena osma godišnjica stradanja beba u Domu Bjelave

Na osmu godišnjicu stradanja šest beba koje su izgubile život u požaru u Domu za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, cvijeće na njihove mezare i spomen-obilježje na gradskom groblju "Vlakovo" položili su 22. aprila 2015. godine u ime Općine Centar Mustafa Resić, savjetnik načelnika Dževada Bećirevića i Osmo Babić, pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja.
Obilježena osma godišnjica stradanja beba u Domu Bjelave

U požaru koji je 22. aprila 2007. godine izbio u prostorijama Dječijeg doma živote su izgubili najmlađi štićenici Medina Bostandžija, Al'dina-Dalal Akmadžić, Amina Čustović, Džemal Šabanović, Faik Krasnići i Damir Pejanović, dok je 18 djece teže i lakše povrijeđeno. 

 

Direktor Dječijeg doma Bjelave Saudin Đurđević kazao je na obilježavanju godišnjice stradanja da je taj nesretni događaj vjerovatno i najveća poslijeratna tragedija.

 

-Ovo je veoma tužan trenutak kako za našu ustanovu, tako i za cijelu zajednicu. Nadam se da se više nikad ništa slično neće dogoditi i naša je dužnost da obezbijedimo uslove da svako dijete ima topli dom– istakao je Đurđević.

 

Cvijeće na spomen-obilježje i mezare tragično stradalih beba položile su i delegacije Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, te uposlenici Dječijeg doma Bjelave.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti