Općina Centar pomaže izdavanje knjiga za slijepe i slabovidne

U budžetu Općine Centar za 2015. godinu obezbijeđeno je 3.000 KM za Javnu ustanovu Biblioteka za slijepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini. Protokol o donaciji navedenih sredstava, koja će biti utrošena za izdavanje knjiga u tehnici za slijepa i slabovidna lica, potpisao je 21. aprila 2015. godine direktor Biblioteke Sakib Pleh. Protokol je nešto ranije potpisao načelnik Općine Dževad Bećirević.
Općina Centar pomaže izdavanje knjiga za slijepe i slabovidne

-U ime svih uposlenih i 1.558 korisnika Biblioteke želim se zahvaliti Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću koji je pokazao razumijevanje za veoma značajan projekt izdavanja knjiga u tehnici za slijepa i slabovidna lica. Mi smo predvidjeli deset naslova lektire koji su obavezni za osnovno i srednje obrazovanje pri Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu. Općina Centar je i ranije pomagala Biblioteku dajući podršku i drugim našim projektima. Pozivamo i ostale lokalne zajednice i druge nivoe vlasti da se ugledaju na Općinu Centar i pomognu naš rad– naglasio je Pleh.

 

Potpisivanju protokola o donaciji navedenih sredstava prisustvovala je pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero kojoj je direktor Pleh uručio i zahvalnicu namijenjenu Općini Centar za koju kaže da treba biti primjer kako se brine o institucijama kulture i obrazovanja.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti