Utvrđen program obilježavanja Dana Općine Centar

Na sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje 2. maja – Dana Općine Centar, održanom 21. aprila 2015. godine, utvrđen je program obilježavanja ovog velikog i značajnog datuma iz novije historije središnje sarajevske općine. Na sastanku Odbora, kojeg je vodio Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar, dogovoreno je da se od 2. do 9. maja 2015. održi bogat svečani i kulturno-zabavni program.
Utvrđen program obilježavanja Dana Općine Centar

Druženje saboraca i učesnika dešavanja 2. maja ratne 1992. godine bit će upriličeno u subotu, 2. maja 2015. u dvorištu u Ulici Maršala Tita 54, kao i otvaranje izložbe ratnih fotografija u Galeriji ''Preporod'' koja se nalazi na istoj adresi. Od 2. do 9. maja će učenici iz 11 osnovnih škola sa Centra posjetiti ratni tunel spasa ''D-B''.

 

U utorak, 5. maja delegacije Općine Centar i boračkih udruženja će položiti cvijeće na gradska spomen-obilježja, a zatim će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar na kojoj će biti uručena priznanja Općine Centar ovogodišnjim dobitnicima i proglašen Policajac godine. U povodu Dana Općine Centar 45 boračkih obitelji će dobiti simbolične novčane donacije.

 

Istog dana u Ulici Valtera Perića ispred hotela ''Zagreb'' će biti izvršeno postrojavanje nekadašnjih pripadnika Specijalne jedinice ''Zagreb''. U večernjim satima 5. maja u Domu mladih na Skenderiji će biti premijerno prikazan dokumentarni film ''Heroji u bijelom'', čiju produkciju je finansijski pomogla Općina Centar.

U četvrtak, 7. maja kod spomen-obilježja''Debelo brdo'' u Trebevićkoj ulici na Soukbunaru bit će obilježena godišnjica osnivanja Odreda ''Soukbunar''. Cjelodnevnim programom će 8. maja biti obilježen Dan mladih Općine Centar, uključujući i koncert grupe ''Zoster'' u Domu mladih na Skenderiji.

U subotu, 9. maja u Ulici Alekse Šantića će biti upriličeno svečano otkrivanje spomen-ploče u čast 70. godišnjice od osnivanja Radio Sarajeva.

Pored navedenog, u sklopu Dana Općine Centar od 2. do 9. maja, pripremljen je za građane kulturno-zabavni i sportski program koji će biti održan u Centru za kulturu Sarajevo (Jelića 1), Centru za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52), Galeriji ''Zvono'' (Hamdije Kreševljakovića 17), na vanjskom terenu FIS-a, u Gimnaziji Obala te u Multimedijalnom centru ''Mak'' (Alipašina 6a)... Detaljan raspored programa obilježavanja Dana Općine Centar dostupan je na web stranici Općine Centar: www.centar.ba.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti