Saradnja Komisije za mlade sa nevladinim organizacijama

U Općini Centar 15. aprila 2015. godine održan je sastanak Komisije Općinskog vijeća Centar za pitanja mladih i predstavnika nevladinih organizacija u cilju uspješnije saradnje i bolje realizacije projekata u narednom periodu.
Saradnja Komisije za mlade sa nevladinim organizacijama

Sastanak je vodio predsjednik Komisije za pitanja mladih Amer Kapo, koji je upoznao predstavnike udruženja o mogućnostima koje Općina pruža mladima i njihovim udruženjima.

 

-Želja nam je da omladinska udruženja budu dio programa i rada Općine i u narednom periodu te da prave projekte koji će biti prvenstveno u interesu građana sa područja Centra. Udruženja smo pozvali da uzmu ućešće u našem projektu Dan mladih Općine Centar za narednu godinu. Saslušali smo njihove probleme i neka razmišljanja koja će nam u daljem radu puno značiti, upravo zbog projekata koje Komisija za mlade podržava kroz budžetski grant omladinskim organizacijama– rekao  je Kapo.

 

Sastanku su prisustvovali predstavnici nevladinih organizacija: BNL, Dajte nam šansu, Magacin Kabare, Eko Pro, Kolo bosansko, Europski parlament mladih, NVO Altruista za pomoć osobama s umanjenim sposobnostima ''Svjetlo'', Motivator i AIESEC.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti