Javni uvid u RP ''Stambena zona Šip''

Od 16. aprila do 18. maja 2015. godine u prostorijama Mjesne zajednice ''Betanija-Šip'' (Dejzina Bikića 6) građani mogu svakim radnim danom od 9 do 15 sati ostvariti uvid u Nacrt regulacionog plana ''Stambena zona Šip'', dok će javna rasprava o tom planskom dokumentu biti održana 18. maja u 16,30 sati u pomenutoj mjesnoj zajednici.
Javni uvid u RP ''Stambena zona Šip''

Gradsko vijeće Sarajeva je na sjednici 25. marta 2015. godine utvrdilo Nacrt odluke o usvajanju i Nacrt odluke o provođenju regulacionog plana ''Stambena zona Šip'' i uputilo na javni uvid i raspravu.

 

Ovim planskim dokumentom obuhvaćen je prostor od 24 hektara između ulica Dejzina Bikića i Alipašina do granice sa Općinom Vogošća, sa prilično gustom stambenom izgradnjom i zemljištem koje je većinom u privatnom vlasništvu. Cilj izrade regulacionog plana je da se stvore planski uslovi za novu izgradnju, integraciju zatečenog građevinskog fonda, uz mogućnost intervencija na postojećim objektima, te opremanje područja adekvatnom društvenom, saobraćajnom i energetskom i komunalnom infrastrukturom.

 

Planirana je izgradnja 28 individualnih stambenih objekata i četiri stambeno-poslovna objekta gdje bi bili sadržaji koji nedostaju ovom naselju (edukativni, kulturni, uslužne djelatnosti). U okviru obuhvata planirana je izgradnja dva igrališta za rekreaciju, kao i izgradnja nove saobraćajnice u naselju koja će riješiti postojeće probleme prilaza stambenim objektima.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti