Položeno cvijeće povodom Dana Armije RBiH

U okviru obilježavanja 23. godišnjice formiranja Armije RBiH 14. aprila 2015. godine delegacije svih nivoa vlasti, boračkih udruženja, članovi porodica i mnogobrojni građani učenjem Fatihe, minutom šutnje i polaganjem cvijeća odali su počast šehidima, poginulim borcima i umrlim pripadnicima Armije RBiH na šehidskom mezarju Kovači i gradskom groblju „Stadion Koševo“.
Položeno cvijeće povodom Dana Armije RBiH

 Cvijeće je položeno i na mezaru Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva RBiH.

Delegacija Općine Centar predvođena predsjedavajućim Općinskog vijeća Nedžadom Ajnadžićem i dopredsjedavajućim Slavenom Kovačevićem položila je cvijeće na šehidskom mezarju Kovači. Ajnadžić je u svoje lično i u ime Općinskog vijeća  svim pripadnicima boračke populacije čestitao Dan Armije RBiH.

-Vjerujem da smo državu Bosnu i Hercegovinu časno branili i odbranili i da smo uradili ono što je bila naša patriotska dužnost u datom trenutku. Sada je nama da nastavimo izgrađivati općinu Centar, Kanton Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu i da je snažno usmjeravamo i podupiremo na evropskom putu. Položaj pripadnika ARBiH nije zadovoljavajući i tu ima nedostataka koje treba ispravljati - naglasio je Ajnadžić.

U delegaciji Općine Centar koja je položila cvijeće bili su i pomoćnik općinskog načelnika u Službi za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza, te vijećnici Zora Ostojić, Dževad Topić i Suvad Kerla.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti