Sastanak Tima za poboljšanje kvaliteta

U Općini Centar 14. aprila 2015. godine održan je sastanak Tima za poboljšanje kvaliteta po ISO standardima 9001:2008 i 14001:2004, koji je vodila Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave i rukovodilac Tima.
Sastanak Tima za poboljšanje kvaliteta

 Članovima Tima za poboljšanje prezentiran je izvještaj o provedenim anketama među građanima i općinskim uposlenicima sa analizom sadržaja anketnih listića. Na sastanku je dogovoreno da članovi Tima, tokom narednih sedam dana, na osnovu analize izvještaja predlože mjere za poboljšanje, s ciljem unapređenja kvaliteta usluga koje općinska administracija pruža građanima.

Osnovni cilj anketiranja građana bio je provjera općeg nivoa zadovoljstva korisnika usluga. Anketom su se nastojale identificirati eksterne prednosti i nedostaci Općine Centar. Korisnici usluga ocjenjivali su uposlenike Općine u smislu zakonitosti, profesionalnosti, odgovornosti, efikasnosti i ljubaznosti, a ukupna ocjena je da su korisnici zadovoljni odnosom uposlenika po navedenim segmentima. Također, anketa je pokazala da su korisnici zadovoljni i ambijentom i prostorom u kojima im se pružaju usluge.

Na osnovu odgovora anketiranih također se došlo do podatka da je povećan broj redovnih posjeta na web stranicu Općine Centar: www.centar.ba. Građani su naveli da najviše potrebnih informacija dobivaju putem općinske web stranice i biltena, potvrđujući tako da je povećana efikasnost elektronske uprave u Centru.

Tim za poboljšanje upoznat je sa terminom održavanja provjere sistema od strane certifikacijske kuće SIQ. Tako je za 11. i 12. maj ove godine planirana obnoviteljska provjera po normi 9001:2008, te redovna za ISO 14001:2004. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti