Rekreacija građana treće životne dobi

Komisija Općinskog vijeća Centar za statusna pitanja građana treće životne dobi u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ u aprilu 2015. godine počela je sa realizacijom projekta „Rekreacija građana treće životne dobi”.
Rekreacija građana treće životne dobi

 Termini rekreacije za građane treće životne dobi održavaju se u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10) tri puta sedmično u trajanju od 30 minuta i to ponedjeljkom i srijedom od 14 sati, te petkom od 13 sati. 

Građani koji žive na području općine Centar, a koji su zainteresovani za ovaj vid rekreacije mogu se prijaviti i dobiti dodatne informacije pozivom na broj telefona Centra za sport i rekreaciju 033/268-760 ili dolaskom u prostorije Centra za sport i rekreaciju na prvom spratu.

-Ovaj projekat je namijenjen za penzionere sa područja općine Centar i realizovat će se do kraja juna. U julu i augustu slijedi pauza, a onda opet nastavak od septembra do kraja godine. Pravo učešća imaju svi penzioneri, koji na uvid donesu ličnu kartu, ček od penzije i uvjerenje od ljekara da je sposoban da radi umjerenu fizičku aktivnost – kazao je Adis Mušanović, profesor tjelesnog odgoja, koji vodi projekt  „Rekreacija građana treće životne dobi“.

Sredstva za ovaj projekt u iznosu od 5.750 KM odobrena su u budžetu Općine Centar za 2015. godinu. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti