Održano općinsko takmičenje iz matematike

U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kaimija“ 11. aprila 2015. godine održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike.
Održano općinsko takmičenje iz matematike

 Na takmičenju su učestvovali učenici sedmih, osmih i devetih razreda iz svih 11 osnovnih škola sa područja Centra.

U pojedinačnoj konkurenciji sedmih razreda prvo mjesto osvojila je Adna Omanović iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“, drugo Mak Mešanović iz OŠ „Isak Samokovlija", a treće Mersid Pilipović također iz OŠ „Isak Samokovlija". U kategoriji osmih razreda najbolja je bila Hana Ćatić iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić", drugo mjesto pripalo je Belmi Šabanović iz OŠ „Vladislav Skarić", a treće Bakiru Bajroviću iz OŠ „Isak Samokovlija". Među učenicima devetih razreda najbolji je bio Admir Pozderac iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić", drugo mjesto osvojila je Ajla Šehović također iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić", a treće Amer Mujagić iz OŠ „Nafija Sarajlić“.

U ekipnoj konkurenciji sedmih razreda prvo mjesto pripalo je OŠ „Isak Samokovlija", drugo OŠ „Musa Ćazim Ćatić", a treće OŠ „Safvet-beg Bašagić“. Među osmim razredima najbolja je bila OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ drugo mjesto osvojila je OŠ „Vladislav Skarić“, a treće OŠ „Safvet-beg Bašagić". U kategoriji devetih razreda prvo mjesto pripalo je OŠ „Musa Ćazim Ćatić“, drugo OŠ „Nafija Sarajlić“, a treće OŠ Katolički školski centar.

Nakon prigodnog kulturno umjetničkog programa, koji je pripremila škola domaćin takmičenja, najboljim učenicima uručene su novčane nagrade, a najuspješnijim školama i učenicima dodijeljene su diplome. Učenici koji su osvojili prvo mjesto nagrađeni su sa po 100 KM, drugoplasiranim je uručeno po 80 KM, a trećeplasiranim po 70 KM.

Općina Centar Sarajevo pored novčanih nagrada za učenike, obezbijedila je i po 50 maraka za nastavnike najuspješnijih osnovaca.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti