Dan grada Sarajeva obilježen u Mjesnoj zajednici ''Bardakčije''

U prisustvu velikog broja građana, u prostorijama Mjesne zajednice ''Bardakčije'' (Zaima Šarca 14d) 6. aprila 2015. godine učenici Osnovne škole ''Alija Nametak'' su izveli prigodan kulturno-umjetnički program povodom Dana grada Sarajeva i Dana oslobođenja grada 1945. godine.
Dan grada Sarajeva obilježen u Mjesnoj zajednici ''Bardakčije''

U programu, u kojem su učestvovali učenici od drugog do osmog razreda, članovi literarne sekcije su pročitali njihove literarne radove na temu značaja obilježavanja 6. aprila. Nastupali su i članovi dramske i sekcije solo pjevanja. Polaznice ritmičke sekcije su svojom izvedbom oduševile prisutne, kao i učenici iz folklorne sekcije koji su otplesali nekoliko izvornih bosanskohercegovačkih narodnih igara.

 

Sekretar MZ ''Bardakčije'' Mersiha Delalić, koja je zajedno sa Savjetom Mjesne zajednice organizovala priredbu za građane, kazala je da je ovim nastavljena dugogodišnja uspješna saradnja između Savjeta Mjesne zajednice i uprave OŠ ''Alija Nametak''. –Komisija Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima je uvidjela značaj ovog projekta i odobrila nam 1.200 KM koje ćemo upotrijebiti za nabavku sedam narodnih nošnji za muške članove folklorne sekcije Osnovne škole ''Alija Nametak'' – kazala je Delalić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti