Prijem u Općini Centar povodom predstojećeg Vaskrsa

Povodom predstojećeg pravoslavnog praznika Vaskrsa, koji se slavi u nedjelju, 12. aprila 2015. godine, predstavnici Općine Centar, koje je predvodio Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog vijeća ugostili su u Općini 9. aprila 2015. godine predsjednika Srpskog građanskog vijeća – Pokreta za ravnopravnost u BiH Miladina Vidakovića i sekretara upravnog odbora SGV Živicu Abadžić.
Prijem u Općini Centar povodom predstojećeg Vaskrsa

Prijemu su prisustvovali dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević, vijećnici Novka Agić, Dževad Topić, Amer Kapo, Haris Fazlagić i Suvad Kerla, savjetnici Mustafa Resić i Adil Katica te sekretar Općinskog vijeća Naser Čopelj.

 

Uputivši čestitke za Vaskrs, uz želje za dobro zdravlje, predsjedavajući Ajnadžić je kazao da su tokom ovih dana u Općini Centar organizovani prijemi za vjernike različitih konfesija, što govori o bogatstvu Bosne i Hercegovine. –Želimo da se, kao dobre komšije, oslanjamo jedni na druge i zajedno izgrađujemo u najboljem mogućem smislu našu lokalnu zajednicu. Vjerujem da će dobro izgrađena općina Centar biti katalizator procesa izgradnje i Kantona Sarajevo i države BiH, a naravno i regije. Želim da u budućnosti naše različitosti budu komparativna prednost– istakao je Ajnadžić čijim čestitkama se, u ime načelnika Dževada Bećirevića, pridružio Mustafa Resić.

 

Na prijemu u Općini Centar i čestitkama zahvalio se, u ime Srpskog građanskog vijeća, Miladin Vidaković. –Zahvaljujući razumijevanju rukovodstva Općine Centar, SGV ima višegodišnju veoma dobru saradnju sa ovom jedinicom lokalne samouprave, posebno na projektima podrške povratku građana srpske nacionalnosti u njihove prijeratne domove – izjavio je Vidaković.

 

Osim ovog prijema na kojem je bilo prisutno i nekoliko općinskih uposlenika pravoslavne vjeroispovjesti, Općina Centar je povodom Vaskrsa obezbijedila u saradnji sa Narodnom kuhinjom ''Stari Grad'' 25 paketa sa osnovnim životnim namirnicama koji će tokom sutrašnjeg dana biti uručeni pravoslavnim vjernicima slabijeg imovnog stanja.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti