Otkrivena spomen-ploča poginulim pripadnicima Policijske stanice Centar

U prostorijama Prve policijske uprave – Policijske stanice Centar na Marijin Dvoru (Augusta Brauna 5) 6. aprila 2015. godine svečano je otkrivena spomen-ploča postavljena u čast 31 pripadnika ove policijske stanice koji su poginuli tokom posljednje agresije na Bosnu i Hercegovinu i opsade Sarajeva.
Otkrivena spomen-ploča poginulim pripadnicima Policijske stanice Centar

U prisustvu članova porodica poginulih pripadnika policije, spomen-ploču su otkrili načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić te polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast hrabrim policajcima koji su žrtvovali život za odbranu našeg grada i domovine.

 

-Sindikat policije Kantona Sarajevo je zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova KS, povodom obilježavanja Dana policije koji se kao i Dan grada Sarajeva proslavlja 6. aprila, organizirao u svim policijskim stanicama u Kantonu Sarajevo otkrivanje spomen-ploča u čast poginulih pripadnika policije u periodu 1992-1995. godine. I na taj način želimo da se za naš veliki dan sa dužnim poštovanjem prisjetimo poginulih kolega– kazao je Fahrudin Halač, načelnik Prve policijske uprave.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti