Prijem povodom katoličkog praznika Uskrsa

Rukovodstvo Općinskog vijeća Centar povodom katoličkog praznika Uskrsa upriličilo je 3. aprila 2015. godine prijem u Općini.
Prijem povodom katoličkog praznika Uskrsa

 Predsjedavajući Vijeća Nedžad Ajnadžić pozdravio je prisutne, čestitao im nastupajući praznik i poželio dobro zdravlje u budućnosti.

-Radujemo se što ćemo zajedno izgrađivati društvenu zajednicu u kojoj ćemo živjeti i ići ka Evropskoj uniji. Različitost našeg društva je naša prednost, naglasio je Ajnadžić.

Stjepan Kljuić, vijećnik u Centru prisustvovao je prijemu i tom prilikom kazao da razumijevanje i tolerancija među ljudima nikada nisu bili narušeni iznutra.

-Sukobe su diktirali vanjski faktori. Ono što Evropa sada propagira mi smo imali prije 500 godina. To je naše bogatstvo. Sve ove pretumbacije i previranja su prolazni, a Bosne će biti zauvijek, istakao je Kljuić.

Don Luka Brković, župnik u crkvi sv. Josipa na Marijin Dvoru također je čestitao praznik i zahvalio se na pozivu.

-Nekad smo bili mnogo bliži i jedinstveniji. Sjećam se tih vremena kada su se gradile crkve i džamije i tada su svi dolazili kako bi dali podršku. Moja želja je da se ponovo tako približimo jedni drugima, rekao je don Luka Brković.

Prijemu su osim vijećnika prisustvovali Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak i Zdenko Marković, predsjednik Udruge branitelja HVO Sarajevo.

Povodom Uskrsa porodicama katoličke vjeroispovijesti koje su u stanju socijalne potrebe uručeno je više od stotinu paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti