Razgovori o izgradnji džamije na Kromolju

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić i vijećnik u Centru Velija Katica ugostili su u Općini Centar 2. aprila 2015. godine predstavnike Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo i članove savjeta mjesnih zajednica ''Betanija–Šip'' i ''Pionirska dolina–Nahorevo''.
Razgovori o izgradnji džamije na Kromolju

 Predstavnik građana Mjesne zajednice ''Betanija–Šip'' Bekir Šuško informisao je domaćine da postoji interes potencijalnog investitora za izgradnju džamije na području Kromolja, kao i prostorija za mjesnu zajednicu i ambulantu te igrališta za djecu, za što već postoji idejni projekt.  -Realizacijom navedenog projekta izašlo bi se u susret potrebama svih stanovnika ovog područja odnosno naselja Kromolj i Poljine- kazao je Šuško.

Na sastanku je bilo riječi o koracima kojima će se ići dalje u realizaciju projekta. Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Ferid ef. Dautović je zahvalio predsjedavajućem Općinskog vijeća Nedžadu Ajnadžiću za ovaj susret i razgovor i dodao: -Zadovoljan sam načinom na koji smo dogovorili naredne korake koje ćemo poduzimati. Imamo obećanje predstavnika zakonodavne vlasti Općine Centar da će učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti i mogućnosti da nam pomognu. Priča oko projekta ide u pozitivnom smjeru i nadamo se da ćemo ubrzo početi sa realizacijom- rekao je ef. Dautović.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić je izjavio da Vijeće, općinska administracija i načelnik Dževad Bećirević u potpunosti podržavaju ovu ideju i da će sa punim kapacitetom učiniti sve što je u njihovoj moći da građani pomenutog područja dobiju kulturni centar i bogomolju.

Sastanku su prisustvovali Adil Katica, savjetnik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar, Šaćir Čavrk, predsjednik Savjeta MZ ''Pionirska dolina–Nahorevo'' i Esad Karahmet, sekretar Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti