Zahvaljujući Općini Centar udruženje Autizam u BiH otvorilo nove prostorije

Članovi udruženja Autizam u BiH dočekali su 2. april - Svjetski dan autizma u vedrom raspoloženju.
Zahvaljujući Općini Centar udruženje Autizam u BiH otvorilo nove prostorije

 Naime, udruženje Autizam u BiH je 2. aprila 2015. godine svečano otvorilo nove prostorije u Ulici Čekaluša 43 koje će im umnogome olakšati rad u budućnosti. Općina Centar je ustupila Udruženju na korištenje prostorije po simboličnoj cijeni, a otvaranju su u ime načelnika Dževada Bećirevića prisustvovali njegovi savjetnici Mustafa Resić i Edina Muslić.

-Općina Centar na čelu sa načelnikom Dževadom Bećirevićem nam je u velikoj mjeri izašla u susret. Imali su razumijevanja za naše potrebe, stoga se zahvaljujemo na ogromnoj podršci. Da nije bilo te pomoći, mi danas ne bi bili ovdje. Do sada smo radili u stanu jednog od naših terapeuta. Otvaranje ovih prostorija je otvaranje nade za porodice i djecu iz autističnog spektra, istakla je Aida Šahmanović, predsjednica udruženja Autizam u BiH.

Savjetnik Resić je prilikom otvaranja novih prostorija u Čekaluši naglasio da Općina Centar nastavlja put podrške ovom udruženju.

-U ovoj godini ćemo izdvojiti i određena finansijska sredstva kako bi pomogli rad udruženja Autizam u BiH, kazao je Resić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti