Novčanu pomoć Općine Centar dobilo još pet porodilja

Još pet porodilja sa područja središnje sarajevske općine dobilo je jednokratnu novčanu pomoć Općine Centar koja im je uručena 1. aprila 2015. godine u prostorijama općinske Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja.
Novčanu pomoć Općine Centar dobilo još pet porodilja

 Četiri porodilje su po osnovu rođenja prvog djeteta dobile po 300 KM, dok je jedna porodilja ovo pravo ostvarila po osnovu rođenja četvrtog djeteta i dobila iznos od 500 KM.

Kako je propisano pravilnikom o dodjeli ove pomoći za porodilje, pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 300 KM imaju porodilje koje nisu u radnom odnosu i ostvaruju pravo na dječiji dodatak, a porodilje koje rode treće i svako sljedeće dijete imaju pravo na iznos od 500 KM ukoliko ukupni prihodi njihovog domaćinstva ne prelaze prosjek plate u Federaciji BiH za prethodnu godinu. Inače, za jednokratne novčane donacije porodiljama koje su u stanju socijalne potrebe planirano je u ovogodišnjem općinskom budžetu 40.000 KM.

Korisnica jednokratne novčane pomoći Općine je i Minela Sultanović, majka četvoro djece. –S obzirom da smo suprug i ja bez stalnog zaposlenja, ova donacija nam mnogo znači. Jedino nam je Općina Centar, gdje smo stalno nastanjeni, izašla u susret, na čemu smo veoma zahvalni načelniku Dževadu Bećireviću i Službi za rad, zdravstvo i socijalna pitanja. Po prvi put smo korisnici ovakvog vida pomoći koju ćemo iskoristiti za kupovinu hrane, odjeće i ostalog što je potrebno za našu djecu- kazala je Minela Sultanović. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti