Delegacija Općinskog vijeća posjetila Centar za demenciju

Delegacija Općinskog vijeća Centar, predvođena predsjedavajućim Nedžadom Ajnadžićem, posjetila je 31. marta 2015. godine Centar za demenciju (Tekija 52).
Delegacija Općinskog vijeća posjetila Centar za demenciju

 Predstavnike Vijeća ugostio je Osman Kučuk, menadžer ove ustanove koji ih je upoznao o radu, rezultatima, ali i problemima sa kojima se susreću.

-Centar za demenciju je registrovan kao neprofitno udruženje. Imamo do 14 pacijenata smještenih u objektu koji su podijeljeni u dvije grupe. U jednoj su teški bolesnici, a u drugoj oni koji su u ranom stadiju oboljenja. Sa pacijentima radimo već 19 mjeseci. Troškovi liječenja i smještaja su vrlo veliki. Međutim, i potreba je velika. Zato očekujemo da se lokalna zajednica, ali i ostali nivoi vlasti uključe i pruže podršku našem radu koji je u općem interesu- naglasio je Kučuk.

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da Općinsko vijeće želi uspostaviti saradnju sa Centrom za demenciju.

-Preporučit ćemo Komisiji za unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite i porodične medicine na području općine Centar da uspostavi saradnju sa Centrom za demenciju i da u tom smislu uputi inicijativu Općinskom vijeću. Siguran sam da ćemo naći sredstva kojima bi podržali projekte koje realizuje Centar za demenciju, ali sav posao mora ići putem komisije- kazao je Ajnadžić.

U delegaciji Općine Centar bili su i Vedina Čordalija, član Komisije Općinskog vijeća za unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite i porodične medicine na području općine Centar i Adil Katica, savjetnik predsjedavajućeg Vijeća.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti