Sastanak sa predstavnicima Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka

Predstavnici Općinskog vijeća Centar primili su 30. marta 2015. godine u Općini Centar predsjednika Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini (UGPS BiH) Ekrema Lekića i generalnog sekretara Almira Škrijelja.
Sastanak sa predstavnicima Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka

 Na ovom sastanku, kojeg je vodio predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić a prisustvovali dopredsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Kovačević i vijećnik Suvad Kerla, razgovarano je o unapređivanju saradnje Udruženja sa Općinom Centar.

Uputivši domaćinima riječi zahvalnosti za gostoprimstvo i dosadašnju uspješnu saradnju, Ekrem Lekić je dodao: -Ovaj susret ima za cilj da uspostavimo što bolju saradnju sa lokalnom zajednicom, gdje je i sjedište našeg udruženja i da upoznamo predstavnike Općinskog vijeća o aktivnostima i problemima sa kojima se susrećemo. Riječ je o prostorijama koje koristimo a koje nisu adekvatne za rad Udruženja, pa smo zamolili da nam Općina izađe u susret i pomogne u iznalaženju odgovarajućeg rješenja- kazao je Lekić.

Predsjedavajući Ajnadžić je, u ime Općinskog vijeća Centar, obećao da će se nastojati pronaći odgovarajuće rješenje za izgradnju novih prostorija za UGPS te u tom pogledu će nadležna općinska Služba za imovinsko-pravne poslove pokušati pronaći dio raspoloživog građevinskog zemljišta. Investitor izgradnje tih prostorija bio bi UGPS. Osim toga, zaključeno je da se pokuša ostvariti čvršća saradnja sa jednom od općina iz Sandžaka (Sjenica, Novi Pazar, Prijepolje ili neka druga) te će se u tom smislu pokrenuti procedura putem općinskog načelnika i komisije Općinskog vijeća Centar nadležne za saradnju sa općinama i gradovima.

Sastanku su prisustvovali Adil Katica, savjetnik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar i Zumreta Imamović iz općinske Službe za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti