Donacija Zavodu za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS

Općina Centar, iako to nije u njenoj nadležnosti, dugi niz godina izdvaja značajna finansijska sredstva za pomoć zdravstvenim ustanovama.
Donacija Zavodu za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS

 Sredstva se dodjeljuju sa samo jednim ciljem, a to je kvalitetnija zdravstvena zaštita građana.

Dobra praksa nastavljena je i 30. marta 2015. godine kada je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević ugostio direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a Kantona Sarajevo dr. Nijaza Sarića i tom prilikom potpisao protokol prema kojem je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 25 hiljada maraka kao grant navedenoj zdravstvenoj ustanovi. Ova donacija će poslužiti Zavodu za nabavku biohemijskog analizatora za potrebe laboratorija i za nabavku ultrazvučnog aparata sa kardiološkom i abdominalnom sondom za internističku ordinaciju.

Prema riječima dr. Sarića, Općina Centar na čelu sa načelnikom Bećirevićem jedina je ustanova koja godinama pomaže Zavodu.

-Dobijali smo od Općine podršku za obnovu laboratorije i ostalog što nam je bilo neophodno. Budžetski grant koji nam je sada dodijeljen mnogo nam znači jer smo dosad imali aparat koji nam je ustupila jedna firma, tako da su nam oni diktirali cijenu reagenasa. Sada, kada budemo imali svoj aparat, plaćat ćemo duplo jeftinije reagense. Zahvaljujući ovoj donaciji u značajnoj mjeri ćemo podići kvalitet naših usluga i pacijenti su ti koji su najviše na dobitku, što je svakako cilj svih nas, naglasio je Sarić.

Potpisivanju protokola prisustvovali su Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za privredu i finansije i Siniša Sarana, zamjenik direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a Kantona Sarajevo.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti