Dani komedije ''Smijeh je lijek''

Pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine će na sceni Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) biti održani DanI komedije "Smijeh je lijek" od 1. do 6. aprila.
Dani komedije ''Smijeh je lijek''

 Ovaj teatarski festival komedije organizira Centar za kulturu – javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar. I ovim pozorišnim susretima, na kojima nema nagrada ni pobjednika, želi se priuštiti našim sugrađanima da se razvedre u sivilu svakodnevnice uživajući u izvedbama vrhunskih interpretatora na malom festivalu tokom kojeg će biti prikazano pet predstava.  

Dane komedije će u srijedu, 1. aprila 2015. godine otvoriti predstava Zijaha Sokolovića ''Međuigre 0-24''. Narednog dana je na programu komedija beogradskog JUGOART-a ''Pukla bruka'', a u petak, 3. aprila predstava Narodnog pozorišta Tuzla ''Državni lopov''. Komedija ''Bosanski lonac'' u izvedbi sarajevskog teatra komedije Rajvosa na programu je 4. aprila. Dani komedije će biti završeni u ponedjeljak, 6. aprila muzičkom komedijom ''Pevaj brate 2'' – u produkciji FaVI Beograd.

Sve predstave počinju u 20 sati, a karte se mogu kupiti u prostorijama Centra za kulturu svakog dana od 9 do 22 sata.

Od 2009. godine, kada se počeo održavati ovaj teatarski festival je ugostio brojna pozorišta iz drugih gradova Bosne i Hercegovine i regiona koja njeguju žanr komedije.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti