U aprilu počinje upis prvačića

Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport podsjeća da se upis djece u prvi razred redovne osnovne škole obavlja u aprilu i augustu mjesecu na osnovu spiskova školskih obveznika koje školama dostavlja organ općine na čijem se teritoriju nalazi škola.
U aprilu počinje upis prvačića

 U prve razrede obaveznog osnovnog obrazovanja upisuju se djeca koja do 1. marta tekuće godine navrše 5 i po godina života.

Pri upisu djece u prvi razred redovne osnovne škole potrebno je dostaviti: izvod iz matične knjige rođenih, ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove (ne starije od šest mjeseci) i uvjerenje da je dijete pohađalo obavezni predškolski program. Upis će se obavljati u prostorijama osnovne škole.

Ocjenu sposobnosti djece pri upisu u osnovnu školu obavlja komisija sastavljena od pedagoga i psihologa te nastavnika razredne nastave, uz prethodno pribavljeno ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove. Na osnovu mišljenja komisije, dijete može privremeno biti oslobođeno upisa u redovnu osnovnu školu, najdalje do navršenih sedam godina života. Škola koja ima odgovarajuće kadrovske i prostorne uvjete može odobriti upis i mlađem djetetu, ukoliko to traže roditelji ili staratelji i kada se, nakon razmatranja preporuke relevantnih stručnjaka, utvrdi da je to u najboljem interesu djeteta.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti