Obilježena godišnjica smrti generala Zićre Suljevića

U ponedjeljak, 23. marta 2015. godine u haremu Alipašine džamije porodica, prijatelji, saborci te predstavnici vojnih i civilnih vlasti u BiH su učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast generalu Armije R BiH Zićri Suljeviću, koji je umro na današnji dan 2008. godine.

U ime Općine Centar cvijeće na mezar generala Suljevića su položili Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog vijeća i Suvad Kerla, vijećnik.

 

Nedžad Ajnadžić je nakon polaganja cvijeća naglasio da je Zićro Suljević, kojeg je lično poznavao, bio veliki čovjek i patriota čijeg se lika treba sjećati kao i velikih djela koja je napravio u odbrani Bosne i Hercegovine.

 

O ulozi Zićre Suljevića u odbrani Bosne i Hercegovine tokom proteklog rata govorio je penzionisani general Mustafa Polutak. -Zićro je obavljao značajne komandne dužnosti u bivšoj JNA gdje je dočekao i penziju. Pred početak rata, kada se već dalo naslutiti šta nam se sprema, među prvima je pristupio redovima organizatora otpora gdje učestvuje u pripremi odbrane Bosne i Hercegovine djelujući u Štabu Patriotske lige u BiH. Početkom rata Zićro postaje član Štaba Teritorijalne odbrane BiH. Gotovo do samog kraja rata obavlja dužnost načelnika Operativnog štaba Armije R BiH, nakon čega prelazi da rukovodi Strategijskom grupom za istraživanje u Oružanim snagama BiH– rekao je Polutak.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti