Održano općinsko takmičenje osnovaca iz fizike

U subotu, 21. marta 2015. godine u prostorijama Osnovne škole ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' (Braće Begić 19) održano je općinsko takmičenje iz fizike na kojem su učestvovali učenici osmih i devetih razreda iz svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
Održano općinsko takmičenje osnovaca iz fizike

U pojedinačnoj konkurenciji učenika osmih razreda prvo mjesto osvojila je Hana Ćatić iz škole ''Musa Ćazim Ćatić'', drugoplasirani je Amar Hadžić, učenik OŠ "Safvet-beg Bašagić", dok je na trećem mjestu Vedad Grbo, također učenik škole "Safvet-beg Bašagić". U ekipnoj konkurenciji takmičara iz osmih razreda, na prvom mjestu je Osnovna škola "Safvet-beg Bašagić", drugo mjesto je zauzela škola ''Isak Samokovlija'', a treće ''Nafija Sarajlić''.

 

Od učenika devetih razreda na takmičenju iz fizike prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Amer Mujagić iz Osnovne škole ''Nafija Sarajlić'', dok je drugo i treće mjesto pripalo učenicama škole "Safvet-beg Bašagić" Emini Smajlović i Lamiji Grabus. U ekipnoj konkurenciji učenika devetih razreda najbolja je bila Osnovna škola ''Alija Nametak'', drugo mjesto osvojila je škola ''Safvet-beg Bašagić'', a treće OŠ ''Hasan Kikić''.

 

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa, kojeg je pripremila škola domaćin takmičenja, pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero uručila je najboljim takmičarima novčane nagrade Općine Centar i diplome. Učenici koji su osvojili prvo mjesto nagrađeni su sa po 100 KM, za drugo mjesto 80 KM, dok su učenici za osvojeno treće mjesto dobili po 70 KM. Općina je sa po 50 KM nagradila i nastavnike najuspješnijih takmičara iz fizike.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti