Nova donacija Općine Centar Općoj bolnici ''Prim. dr. Abdulah Nakaš''

Općina Centar već dugi niz godina donira finansijska sredstva zdravstvenim ustanovama u cilju poboljšanja medicinskih usluga koje pružaju stanovništvu.
Nova donacija Općine Centar Općoj bolnici ''Prim. dr. Abdulah Nakaš''

U četvrtak, 18. marta 2015. godine potpisan je protokol o realizaciji granta u iznosu 25.000 KM kojeg je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila Javnoj ustanovi Opća bolnica ''Prim. dr. Abdulah Nakaš''. U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime Opće bolnice direktorica Sebija Izetbegović. Donacija će biti utrošena za nabavku aparata za laseroterapiju za potrebe Odjeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

 

Prim. dr. Svjetlana Đozić, šefica Odjeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju je kazala da je Opća bolnica imala stari tip aparata za laseroterapiju koji se pokvario i nije ga bilo moguće popraviti. –Zahvaljujući razumijevanju načelnika Dževada Bećirevića dobili smo novac za nabavku novog aparata kojeg ćemo koristiti za rehabilitaciju pacijenata ne samo sa područja općine Centar nego iz cijelog grada. Ovaj aparat, koji radi na principu foto odnosno svjetlosne terapije, omogućava bezbolnu rehabilitaciju mekog tkiva čime smanjuje otok te oporavlja i regeneriše tkivo posebno tokom postoperativnog perioda oporavka pacijenta– izjavila je doktorica Đozić.

 

Prema potpisanom protokolu, Općina Centar će na račun Opće bolnice ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'' prebaciti navedeni iznos u roku od pet dana, nakon čega će uprava ove medicinske ustanove pokrenuti proceduru javne nabavke za pomenutu medicinsku opremu.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti