U mjesnim zajednicama dopunska nastava za osnovce

Sredinom marta 2015. godine u prostorijama četiri mjesne zajednice Općine Centar: ''Džidžikovac-Koševo I'' (Hasana Kikića 8), ''Soukbunar'' (Soukbunar 203), ''Pionirska dolina-Nahorevo'' (Nahorevska 103) i ''Koševsko brdo'' (Braće Begić 11) započela je realizacija projekta pod nazivom ''Asistenti u nastavi za djecu sa poteškoćama u savladavanju gradiva''.
U mjesnim zajednicama dopunska nastava za osnovce

Nastavnici matematike, fizike, hemije, bosanskog i engleskog jezika koji imaju položen stručni ispit drže dopunsku instruktivnu nastavu u prostorijama pomenutih mjesnih zajednica za 86 učenika osmih razreda iz osnovnih škola ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'', ''Musa Ćazim Ćatić'', ''Nafija Sarajlić'', ''Alija Nametak'' i ''Hasan Kaimija''. Kako je planirano, projekt će trajati do kraja maja odnosno završetka školske godine do kada će biti održano po 36 časova iz svakog pomenutog nastavnog predmeta.

 

-Prijatno smo iznenađeni interesovanjem učenika za ovaj projekt, jer su osnovne škole poslale spiskove sa dvostruko više imena nego što smo očekivali. Za taj posao angažovali smo nastavnike sa  položenim stručnim ispitom koji su na evidenciji Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Smatramo da će to i njima biti  dragocjeno radno iskustvo. Savjet Mjesne zajednice ''Džidžikovac-Koševo I'' je uputio inicijativu za finansiranje ovog projekta prema Komisiji Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima koja je za tu namjenu odobrila 2.800 KM– kazala je sekretar MZ ''Džidžikovac-Koševo I'' Ismeta Mameledžija, koja je i inicijator projekta.

 

Pet osnovnih škola sa Centra je prijavilo za dodatnu nastavu iz hemije 62 učenika, iz matematike 58, po 53 učenika pohađaju dopunsku nastavu iz fizike i engleskog jezika, dok je 30 učenika prijavljeno za nastavu iz bosanskog jezika.

 

Obavijesti o dopunskoj nastavi sa rasporedom održavanja časova postavljene su na oglasne ploče u pomenutim školama i mjesnim zajednicama. Svi učenici osmih razreda škola sa Centra koji za to imaju interes mogu doći na časove instruktivne nastave. Također je otvorena mogućnost učenicima devetih razreda koji žele ponoviti gradivo za polaganje eksterne mature da se prijave dolaskom na dopunsku nastavu u neku od četiri mjesne zajednice.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti