Stalni poziv za upis u spisak omladinskih udruženja

Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport objavljuje stalni poziv omladinskim udruženjima koja imaju sjedište ili registriran ured na području općine Centar da izvrše upis u spisak omladinskih udruženja Općine Centar.
Stalni poziv za upis u spisak omladinskih udruženja

 

Naime, prema odredbama federalnog Zakona o mladima, omladinska udruženja koja žele predlagati projekte za mlade na bilo kom nivou vlasti ili biti član vijeća mladih treba da budu upisana u spisak omladinskih udruženja. Namjera je Općine Centar da osnuje Vijeće mladih koje bi predstavljalo mrežu omladinskih organizacija na općinskom nivou i imalo legitimitet da predstavlja mlade prema svim interesno uticajnim grupama, a posebno prema općinskim vlastima. Osnivanje Vijeća mladih predstavlja strateški i planski pristup poticanju mladih da se uključe u politički, ekonomski i društveni život lokalne zajednice. Tako bi bio uspostavljen direktan kanal komuniciranja općinske administracije sa mladima kako bi oni aktivno participirali u procesima priprema i donošenja odluka koje se tiču provedbe usvojene Strategije prema mladima na području općine Centar za period 2014–2020. godine.

 

Stoga se pozivaju omladinska udruženja sa područja općine Centar koja žele biti članovi Vijeća mladih, kao i predlagati projekte za mlade koji bi mogli dobiti finansijsku podršku iz općinskog budžeta, da se prijave u općinsku Službu za obrazovanje, kulturu i sport (zgrada Općine Centar, Mis Irbina 1) kako bi bili upisani u pomenuti spisak. Javni poziv i obrazac prijave dostupni su i na web stranici Općine Centar: www.centar.ba u rubrici ''Konkursi i oglasi''. Sve informacije mogu se dobiti i putem telefona na broj 562-512.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti