U Općini Centar održan četvrti po redu Seed Forum

U velikoj sali Općine Centar 17. marta 2015. godine održan je četvrti po redu Seed Forum u čijem radu su učestvovali predstavnici kompanija koje su predstavile svoje potencijale lokalnim i međunarodnim investitorima.
U Općini Centar održan četvrti po redu Seed Forum

Riječ je o kompanijama LRC, Hunting Booker, Elico, Senior Youth Consulting i Privredna banka Sarajevo, a osim domaćih, forumu su prisustvovali i investitori iz Kraljevine Norveške, Švicarske i Italije. U ime Općine Centar ovoj biznis konferenciji je prisustvovao Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za privredu i finansije.


Predsjednik Društva za tržišne studije Irfan Polimac je u uvodnom govoru izjavio da na tržištu Bosne i Hercegovine, ali i ostatka regije, nedostaju mnoge finansijske usluge koje postoje na tržištima razvijenih zemalja, te da je cilj Seed Foruma omogućiti pristup tim uslugama i kapitalu. Istakao je da su iskustva regionalnih kompanija koje su bile uspješne u privlačenju investitora dokazala da su investicijske prilike kreirane putem Seed Foruma relevantne za širu finansijsku zajednicu.


Na ovom biznis forumu učesnicima su se obratili i Jasmin Spahić iz ''Sberbank'', Jakob Bergsland, predsjednik Odjela inovacija u Norveškoj nacionalnoj bolnici iz Osla, te Steinar Hoel Korsmo, izvršni direktor Seed Forum International.

 

Seed Forum International je vodeća globalna investiciona platforma sa sjedištem u  Londonu koja funkcionira u tridesetak država i uključuje više od 30.000 registrovanih institucionalnih i individualnih investitora u Sjevernoj Americi, Evropi i Aziji. Kompanije kojima odobre projekte dobivaju iznose od 200.000 do 2.000.000 eura.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti