Sastanak u Općini Centar sa predstavnicima HKD ''Napredak''

U Općini Centar održan je 17. marta 2015. godine sastanak predstavnika Općine Centar i Hrvatskog kulturnog društva ''Napredak'' iz Sarajeva posvećen poboljšanju saradnje ove dvije institucije.
Sastanak u Općini Centar sa predstavnicima HKD ''Napredak''

Sastanak je vodio predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić, koji je tom prilikom naglasio: –Ovim sastankom izvršna i zakonodavna vlast Općine Centar želi utvrditi dodirne tačke za bolju saradnju sa ''Napretkom''. Tako smo danas razmatrali mogućnosti za adekvatno rješavanje statusnih pitanja korištenja infrastrukture koju ''Napredak'' uzima pod zakup od Općine Centar, što je nama jako važno zbog značaja kojeg ova institucija kulture ima za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Stvaranje adekvatnih pretpostavki za olakšanu saradnju sa svim institucijama kulture i vjerskim zajednicama ogleda se u tome da će na nekoj od narednih sjednica Općinskog vijeća biti predloženi amandmani na Odluku o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i prostorija Općine Centar kako bi se institucijama kulture i vjerskim zajednicama omogućilo iznajmljivanje općinskih poslovnih prostorija po povoljnim uvjetima- rekao je Ajnadžić.

 

-Zadovoljan sam današnjim sastankom na kome su predstavnici Općine Centar iskazali veliku spremnost da se ''Napretku'' daju prostorije u zgradi u Titovoj ulici 56 na korištenje po povoljnim uvjetima. Kako je poznato, zgradu je 1913. godine izgradio HKD ''Napredak'' vlastitim sredstvima. Do donošenja Zakona o restituciji mi uzimamo pod zakup od Općine Centar kino dvoranu, kafe slastičarnu i ostale prateće prostorije. Također imamo u planu uraditi obnovu prostorija kafea ''Imperijal'' kako bismo dobili reprezentativan prostor u središtu grada– izjavio je prof. dr. Franjo Topić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva ''Napredak''.

 

Sastanku su također prisustvovali Josip Križanović, član središnje uprave ''Napretka'' i predsjednik nadzornog odbora ''Imperijala'' d.o.o., zatim vijećnici Općine Centar Stjepan Kljuić i Eso Tucaković, savjetnici Mustafa Resić, Adil Katica i Jasmin Terović koji je predsjednik Komisije za  poslovne prostorije te Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za privredu i finansije.  

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti