Potpisan ugovor o vođenju Matičnih evidencija u sportu

U prostorijama Općine Centar 17. marta 2015. godine obavljeno je potpisivanje ugovora o vođenju Matičnih evidencija u sportu za područje općine Centar. Ugovor sa potpisom načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, potpisao je u ime Sportskog saveza Kantona Sarajevo generalni sekretar Tarik Curić.
Potpisan ugovor o vođenju Matičnih evidencija u sportu

Ugovorom je definisano da će Sportski savez Kantona Sarajevo voditi evidenciju sportskih organizacija i udruženja sa područja sarajevskog kantona za koje će također organizovati prezentaciju uputstava za pravilnu aplikaciju sportskih organizacija i objekata u pomenutu evidenciju.

 

-Matična evidencija je projekt Ministarstva za sport i kulturu Kantona Sarajevo kojeg provodi Sportski savez KS, a predviđen je kantonalnim Zakonom o sportu. Matična evidencija sportskih organizacija i udruženja je dostupna na našoj web stranici i mogu je koristiti sve općine Kantona Sarajevo, kao i privredni subjekti koji podržavaju rad sportskih kolektiva. Bez naknade ćemo omogućiti Općini Centar da u skorije vrijeme raspolaže podacima o registrovanim sportskim organizacijama i udruženjima na njenom području– rekao je Curić i pozvao sve sportske kolektive sa Centra da se prijave Sportskom savezu Kantona Sarajevo. Podaci o prijavi dostupni su na web stranici Saveza: www.sportskisavezks.org.

 

Prilikom potpisivanja ugovora pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je izjavila: –Evidencija o sportskim organizacijama i udruženjima će biti od koristi prilikom objavljivanja javnog poziva za dostavu projekata iz oblasti sporta za koje se traži finansijska podrška iz budžeta Općine Centar. Do sada se na javni poziv koji raspisujemo svake godine prijavljivalo između 150 i 200 sportskih organizacija i udruženja od kojih mnoga nisu ispunjavala osnovne uslove, zbog čega nam je bilo otežano provođenje procedure. Jedan od uslova javnog poziva će ubuduće biti da su sportske organizacije ili udruženja registrovani u Matičnim evidencijama Sportskog saveza Kantona Sarajevo– kazala je Šero i dodala da je za potpisivanje ovog ugovora inicijativu uputila i Komisija Općinskog vijeća Centar za sport.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti