Saradnja lokalne zajednice sa osnovnim školama

Nakon obilaska osnovnih škola ''Vladislav Skarić'', ''Isak Samokovlija'' i ''Hasan Kaimija'' predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić je 13. marta 2015. godine posjetio Osnovnu školu ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' (Braće Begić 19) gdje je razgovarao o saradnji Općine Centa sa tom obrazovnom ustanovom.
Saradnja lokalne zajednice sa osnovnim školama

Direktorica OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' Điđana Sarić upoznala je  predsjedavajućeg Ajnadžića o stanju u ovoj školi i rezultatima saradnje sa Općinom. –Svi dosadašnji projekti na poboljšanju uslova rada i boravka učenika i nastavnog osoblja uglavnom su okončani zahvaljujući pomoći Općine Centar. Tako smo u uređenju škole uspjeli zamijeniti vanjsku stolariju na osam učionica, obojiti zidove u svim učionicama i unutrašnju stolariju. Također smo renovirali salu za tjelesni odgoj zajedno sa svlačionicama te obnovili nastavnički i muške toalete u školi. U toku su završni radovi na uređenju toaleta za učenice, za šta smo dobili 5.000 KM od Općine Centar. Od aktuelnih projekata u toku je prikupljanje građe za monografiju škole koja treba biti štampana povodom 50 godina njenog postojanja. U prikupljanju novca za tu namjenu pomažu i učenici prodajom njihovih likovnih radova i kolača na bazarima koje organiziramo. Također imamo dobru saradnju sa područnom Prvom osnovnom školom iz Potočara, čija su djeca prošle godine bila na ekskurziji u Sarajevu gdje su bili naši gosti nekoliko dana. Također nam je važan projekt organiziranog prevoza 80 učenika sa Šipa koji dolaze na nastavu u našu školu– kazala je Sarić.

 

Ajnadžić je naglasio da izvršna i zakonodavna vlast Općine Centar želi poboljšati saradnju sa školama, iako osnovno obrazovanje još uvijek nije u njenoj nadležnosti, te dodao: -Vidjet ćemo na koji način Općina može pomoći u štampanju pomenute monografije. Ujedno očekujemo da se ove godine što više učenika škole ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' aktivno uključi u obilježavanje Dana Općine Centar od 2. do 9. maja, a želimo da tim povodom naši gosti budu i djeca iz Potočara. Osim toga, pozivam vas da se aktivno uključite u realizaciju nedavno započetog projekta ''Etika u filozofiji življenja'' u kojem je i Općina Centar uzela učešće, jer smatramo da mladima treba ukazati na značaj ulaska BiH u Evropsku uniju, kao i važnost borbe protiv mita, korupcije, nasilja, narkomanije i trgovine ljudima- naglasio je Ajnadžić koji je na kraju ove posjete obišao nekoliko razreda i prostorije škole gdje su u toku građevinski radovi koji se izvode zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti