Prijave za rekreaciju za građane treće životne dobi

U organizaciji Komisije Općinskog vijeća Centar za statusna pitanja građana treće životne dobi, a u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju'', od aprila 2015. godine počinje projekt ''Rekreacija građana treće životne dobi''. Časovi rekreacije za naše starije sugrađane će biti održavani u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10) tri puta sedmično u trajanju po 30 minuta.
Prijave za rekreaciju za građane treće životne dobi

Svi zainteresovani građani treće životne dobi koji žive na području općine Centar mogu se prijaviti za rekreaciju i dobiti dodatne informacije pozivom na broj telefona Centra za sport i rekreaciju 033/268-760 ili dolaskom u prostorije Centra za sport i rekreaciju (Mis Irbina 10) na prvom spratu.

 

-Prvi dio projekta će biti realizovan od aprila do kraja juna, a drugi od septembra pa sve do kraja ove godine. Zainteresovanim građanima je ostavljena otvorena opcija da se mogu prijavljivati i tokom trajanja ovog projekta. Kada prvi put dođu na termin, o kojem ćemo blagovremeno informisati, dobit će tačan raspored održavanja rekreacije sa detaljnim uputama– kazao je Mirza Pašić, koji zajedno sa Adisom Mušanovićem, kao profesori tjelesnog odgoja, vodi projekt ''Rekreacija građana treće životne dobi'' u FIS-u.

 

-Sredstva za ovaj projekt u iznosu od 5.750 KM odobrena su u budžetu Općine Centar za 2015. godinu, na čemu smo zahvalni načelniku Dževadu Bećireviću koji je prihvatio taj amandman kojeg sam uputila prilikom usvajanja budžeta– kazala je Zora Ostojić, vijećnica u Centru i predsjednica Komisije za statusna pitanja građana treće životne dobi.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti