U toku renoviranje prostorija Centra za zdravo starenje

Predstavnici Općine Centar su zajedno sa članovima Komisije Općinskog vijeća za statusna pitanja građana treće životne dobi obišli 12. marta 2015. godine prostorije u Titovoj ulici 12 (nekadašnji restoran ''La Famiglia'') čije je renoviranje u toku a gdje će biti smješten budući Centar za zdravo starenje.
U toku renoviranje prostorija Centra za zdravo starenje

U budžetu Općine Centar za 2015. godinu je za tu namjenu planirano 250.000 KM. Za sanaciju postojećeg objekta izdvojeno je 200.000 KM i 50.000 KM za nabavku potrebnog namještaja. 

 

Izvođač radova je upoznao predstavnike Općine o dinamici radova, koji se većinom odvijaju po planu, a ujedno i o problemima sa kojima se susreću, jer su pojedini radovi uslovljeni vremenskim prilikama te pravnom regulativom.

 

Nakon obilaska prostorija dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević je kazao: -Iako ima određenih poteškoća u izgradnji Centra za zdravo staranje, želim istaći da ćemo sve probleme sa kojima se suočavamo prevazići i sanaciju objekta vrlo brzo završiti i dati na raspolaganje našim građanima treće životne dobi.-

 

Predsjednica Komisije za statusna pitanja građana treće životne dobi Zora Ostojić je izjavila da je zadovoljna dinamikom radova na objektu. -Uvjerili smo se da se radovi odvijaju po planu i da posao napreduje. Mi smo kao komisija vrlo zainteresirani da se objekat što prije završi i stavi u funkciju kako bi naši stariji sugrađani mogli uživati u ovom prostoru– rekla je Ostojić.

 

Idejnim projektom je planirano da u prizemlju objekta, pored tehničkih prostorija, bude smještena čitaonica, video sala, kuhinja, prostorije koje će u radu sa svojim korisnicima koristiti osoblje Centra poput psihologa. U podrumu će, osim sanitarnih prostorija i ostave, biti i fitnes sala.

 

Kako je predviđeno upravljanje Centrom će preuzeti općinska Služba za rad, zdravstvo i socijalna pitanja.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti