Osnovci učestvovali u kreativnoj ekološkoj radionici i predstavi

Na sceni Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) u srijedu, 11. marta 2015. godine učenici četiri osnovne škole sa Centra: ''Safvet-beg Bašagić'', ''Hasan Kikić'', ''Nafija Sarajlić'' i ''Hasan Kaimija'' su pogledali predstavu za djecu ''Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi''.
Osnovci učestvovali u kreativnoj ekološkoj radionici i predstavi

Pozorišno djelo je napravljeno prema istoimenom književnom predlošku Sanele Rađo, u kojem se govori o ekologiji, reciklaži otpada i zaštiti princeze Zemlje. Dramatizaciju knjige je uradila Biljana Semiz-Krunić, a u predstavi glume Alisa Čajić, Ivana Vojnović, Sanjin Arnautović i Emir Fejzić, koji je ujedno i režiser predstave.

 

 

-Nakon što sam dobio poziv da režiram predstavu, bilo mi je zanimljivo kako istražiti neke stvari koje nisu klasično pozorište, a da djeci na primamljiv način pokušamo objasniti šta je to reciklaža i koliko je bitno očuvanje prirode. I onda sam došao na ideju da napravimo kreativnu radionicu koja će se pretvoriti u predstavu. Kada djeca dođu na predstavu prvo prave kostime, crtaju scenografiju a onda i glume u nekim dijelovima predstave- kazao je Fejzić.

Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je u okviru Operativnog plana kulturnih aktivnosti za 2015. godinu obezbijedila 2.000 KM.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti